Samstag, 12. Januar 2013

Gimnazija" Jovan Jovanovic Zmaj" Novi Sad, Srbija


Dramska sekcija na nemačkom jeziku

Septembra 2010. okupila se grupa učenica i učenika koje povezuje velika ljubav prema nemačkom jeziku u onom obliku koji svaki jezik čini još lepšim i privlačnijim, a to su gluma i scensko izvođenje. Već posle prvih mesec dana "upoznavanja" sa osnovama scenskog nastupa grupa je bila veoma angažovana na prvom projektu-predstavi  „Aschenbrödel“, groteski na na svetski poznatu bajku Braće Grim ("Pepeljuga"). Ova kratka komična predstava u četiri čina dobija svoju premijeru 26.oktobra 2010., na važan jubilej – dvadeset godina ponovnog ujedinjenja Nemačke, koji je uz hor i orkestar Gimnazije i nastupe naših učenika prigodno obeležen u našoj školi. Poseban gost na ovoj predstavi bio je dr Volfram Mas (Wolfram Maas), ambasador Republike Nemačke u Srbiji.
Sekcija je 22.- 28.04.2012. učestvovala na "Danima školskog pozorišta" u Vajmaru (Weimar), gde smo sakupili lepa iskustva i po prvi put nastupili izvan granica naše zemlje, i u Nemačkoj.
Od 30.06. - 08.07.2012. naša sekcija je nastupila na festivalu školskog pozorišta u Hajdelbergu (Heidelberg) i tako po drugi put nastupila u Nemačkoj, što je bilo još jedno lepo iskustvo za našu sekciju.
U planu sekcije su nastupi u našoj gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu povodom Dana stranih jezika i potom u Beogradu, a nadamo se i da ćemo otići na još neki pozorišni festival u Nemačku što nam puno znači i pruža nova iskustva. 
Profesor Dragan Vulic


 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen