Mittwoch, 10. April 2013


sreda, 10. apr 2013, 07:30 -> 09:47


Dan žalosti u Srbiji

Zbog ubistva 13 osoba u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, Vlada Srbije proglasila 10. april za Dan žalosti.
Vlada Srbije proglasila je sredu, 10. april, za Dan žalosti, povodom ubistva 13 osoba u Velikoj Ivanči kod Mladenovca. Zakonom o Danu žalosti predviđeno je da zastave budu spuštene na pola koplja, kako na državnim institucijama tako i na sportskim i kulturnim manifestacijama, kao i da se pošta nastradalima oda minutom ćutanja.
Vlada je, kako se navodi u saopštenju, proglasila Dan žalosti povodom tragičnog događaja u mestu Velika Ivanča, kod Mladenovca i velikog gubitka kako za porodice ubijenih tako i za Srbiju i njene građane.
"Vlada Srbije povodom ove teške nesreće izražava veliko žaljenje, saosećanje i podršku porodicama ubijenih", piše u saopštenju posle sednice Vlade Srbije.
Ljubiša Bogdanović je juče iz vatrenog oružja u Velikoj Ivanči ubio šest muškaraca, šest žena i jedno dete, a nakon toga je pokušao da ubije svoju ženu i sebe.
Bogdanović nije bio psihijatrijski bolesnik. Policija je uz prisustvo sudije i tužioca obavila celodnevni uviđaj kako bi se utvrdili motivi i detalji tog zločina.
Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je da je reč "o najtežem zločinu koji je pogodio Srbiju poslednjih godina, a možda i više decenija, ne računajući zločine za vreme rata".
Govoreći o detaljima zločina, Dačić je rekao da je dolazak policijske patrole zaustavio dalji masakr, jer je počinilac krenuo i u druge kuće u tom zaseoku.
"Kada je video policijsku patrolu pucao je sebi u glavu", naveo je Dačić i dodao da je ubica dozvolu za oružje dobio 1981. godine.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen